BM EN
Daftar masuk

Tanya Pakar

Dapatkan nasihat daripada pakar kesihatan dan kecergasan yang berkelayakan. Kongsi pengalaman anda dengan ahli-ahli komuniti.

*Penafian

Pandangan dan pendapat yang dinyatakan dalam seksyen Komuniti laman web ini adalah milik penulis dan ahli-ahli semata-mata. Pandangan dan pendapat ini tidak semestinya mewakili Nak Sihat.

Imtiaz Khan

Jurulatih dengan kelayakan NSCA & ACE

Telah Dijawab Oleh Pakar Belum Dijawab

Boleh tolong berikan carts tentang peratusan lemak badan until remaja berumur 13-17 tahun?

Dec 8, 2014

Salam. Saya nk tnye. Sy ne kuat mkn..mcm mana nk hilangkan kuat permakanan sy?

Aug 23, 2014

Hai... ini soalan saya ^^ 1.Wajibkah untuk mengira kalori makanan dan metabolisma badan untuk berdiet 2.Apakah makanan yang tinggi serat selain buah buahan dan sayur sayuran 3.Apakah senaman yang sesuai untuk kurangkan lemak di punggung? 4.Roti Gardenia bran & wheat germ boleh digunakan dalam diet? 5.Jadual pemakanan diet saya sarapan-roti wholemeal lunch-sayur,buah-buahan,ikan dinner- susu dan roti wholemeal betul x jadual pemakanan saya?dan makanan apa lagi yang boleh saya ambik ?? sekian terimakasih

Jun 18, 2014

tinggi saya 7.2cm 70 kg umur 40 selalu sakit kaki apa i nak buat ???????

Mar 16, 2014, 1 jawapan

Asalamkom En Itmiaz Khan, Salam sejahtera , Saya Rudy dah 57 tahun rudy agak kerap sakit kepala buat masa ni berat badan 78 tinggi 6.00kaki.bersenam bagaimana yg boleh menurunkan beratbadan/sakit kepala tu j7ga apakah pemakanan yg perlu d ambil.waslm

Feb 23, 2014, 1 jawapan

Apabila saya berjoging , saya selalu sakit di bahagian perut sebelah kiri, apakah puncanya.?

Feb 22, 2014, 1 jawapan

Adakah cukup untuk breakfast (8 am) dengan 300ml Low Fat Milk yang saya bancuhkan bersama kopi & 2 teaspoon gula? Saya takkan lapar sehingga jam 1pm juga. Doktor saya cakap tak cukup & suruh saya ambil makanan lain juga.

Feb 22, 2014, 1 jawapan

Untuk Perot yg boncet apakah pemakanan yg baik utk kurangkan keboncitan Dan cara senaman macam mana yg terbaik utknya.

Feb 22, 2014, 3 jawapan

Slmt ptg...sy slalu berjoging dan blh dikatakan stiap hari tapi sy msh lg xmndapat tahap fit dan cpt penat...jarak joging adalah lbh kurang 2 ke 4km...ada tips yg lbh baik x utk mempertingkatkan tahap kecergasan sy...tima ksh

Feb 19, 2014, 1 jawapan

Hai..nak tanya..sy dah dua minggu diet n buat senaman cardio..tapi kenapa berat tak turun ye..boleh bg tips x mcm mna diet yang betul. Tq

Feb 19, 2014, 1 jawapan

adakah betul cara diet sekiranya mengambil makanan kabohidrat sekali sahaja?

Jan 30, 2014, 1 jawapan

macam mana nak dapatkan diet yang berkesan?

Jan 30, 2014, 1 jawapan

Macam mana nak amalkan makan makanan yang sihat?

Jan 28, 2014, 2 jawapan

Hi. Saya mampu bertahan until berjalan selama 3 jam tapi agak sukar untuk bertahan dengan senaman seperti squats lunges di rumah selama 30min. Kenapa ye?

Jan 20, 2014, 1 jawapan

Apakah khasiat epal hijau untuk badan?

Jan 19, 2014, 1 jawapan

Apakah cara yg paling berkesan untuk turunkan berat badan??

Jan 14, 2014, 1 jawapan

Apakah menu yg sesuai diambil utk sarapan dan mkn tengah hari bagi mendapatkan berat badan dari 62kg kepada 55 kg?

Dec 24, 2013, 1 jawapan

Macam mana hendak menguruskan berat badan?

Dec 22, 2013, 1 jawapan

saya memiliki berat badan 57 kg dan memiliki ketinggian 149cm, bagaimana cara untuk mendapatkn berat badan yg ideal sepadan dgn ketinggian saya?

Dec 21, 2013, 1 jawapan

apakah diet yang terbaik utk kekal sihat?

Dec 12, 2013, 1 jawapan

Pada usia menjangkau 40an ni, saya sering menghadapi sakit2 pada lutut terutama ketika berjogging. Soalan saya mcm mane utk mengatasi masalah ini?

Dec 6, 2013, 1 jawapan

apabila walking,kaki boleh skit?

Dec 5, 2013, 1 jawapan

bagaimana nak tingkatkan tahap metabolisma badan?

Nov 25, 2013, 1 jawapan

Sy nak turun berat badan saya.. Berat sy da cecah 95kg.. tinggi sy just 165cm.. Berat ideal dlm 60kg.. So macam mane nak turunkan berat badan .. Nak berapa lama utk turunkan berat kg

Nov 24, 2013, 1 jawapan

Hi Im, sya baru melahirkan bayi 3 bulan yg lepas dan perut masih buncit. Sila cadangkan senaman yg sesuai Kerana Masih mengalami kesan sampingan Dari epidural enjection ( Sakit pinggang). Sekian Soalan sya.

Nov 22, 2013, 1 jawapan

what is the advantages of outdoor games compare to electronic games?

Nov 18, 2013, 1 jawapan

adakah betul jika seseorang yang tidak makan nasi selama beberapa minggu, boleh turunkan berat badan?

Nov 16, 2013, 2 jawapan

hai. sejak kebelakangan nie, saya dapati berat badan saya dah meningkat secara mendadak. apa yang patutu saya buat ye?

Nov 14, 2013, 1 jawapan

Bg ketinggian sy...5kaki 9inci...berat sekarang 60kg....bg mne sy nk tambah berat bdn sy?

Nov 11, 2013, 1 jawapan

Senarai seterusnya